Pit bull zaštita iz Splita je tvrtka koja je osnovana 2009. godine na temeljima centra borilačkih sportova kluba ''Pit bull''. Klub vuče tradiciju od samih početaka ratnih devedesetih godina, a službeno je osnovan 1994. godine. Članovi kluba su se od samih početaka zajedničkih treniranja, bavili svim vrstama zaštitarskih poslova, te su bili glavni oslonac najjačim zaštitarskim tvrtkama koje su djelovale u Splitu. S obzirom da su to većinom bili mladi ljudi u početcima djelovanja, nisu razmišljali o osnivanju vlastite tvrtke. S vremenom, dok su se ostavljali aktivnog bavljenja borilačkim športovima, to je počela biti tema svakodnevnih razmišljanja i razgovora. Od 2008. godine je krenula i ozbiljna inicijativa od osnivača borilačkog centra. Pokretanje zaštitarske tvrtke, kako bi se mladim ljudima za vrijeme aktivnog bavljenja športom, omogućilo na pošten način zaraditi potrebit novac. 2009. godine tvrtka je napokon osnovana, te je zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu članova kluba ''Pit bull'', vrlo uspješno krenula sa obavljanjem poslova tjelesne zaštite. Iz današnje perspektive, tvrtka se može ponositi sa nekoliko velikih stvari koje su odrađene na vrhunskoj, profesionalnoj razini.

U rujnu 2010. godine smo odradili kompletno osiguranje najvećeg sportskog događaja godine u Hrvatskoj - ''Svjetski kup u atletici'', održanog na stadionu Poljud u Splitu. Ujedno i sve popratne aktivnosti i događaje vezane uz prvenstvo koje su se održavale po cijelom Splitu, te smo u osiguranju cijelog događaja angažirali blizu 300 redara i zaštitara koje smo vrlo uspješno koordinirali. Za odrađeni posao nismo dobili niti jednu zamjerku, već  same pohvale. Danas se možemo pohvaliti i da smo jedna od četiri splitske tvrtke koje osiguravaju sve utakmice ikone grada Splita - nogometnog kluba ''Hajduk'' i utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu. Naši djelatnici su također vrlo uspješno odradili poslove tjelesne zaštite tijekom snimanja najuspješnije hrvatske serije koja se emitirala na Novoj TV -''Larin izbor'', te u mnogim snimanjima produkcijske kuće ''Pakt media'', te ''Adria MM produkcije''. Radili smo i na svim eventima na kojima je nastupala najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić, a u srpnju 2011. godine osiguravali smo najveći event održan na otvorenoj sceni u Splitu, techno koncert legendarne grupe ''Faithless''.
Danas, osiguravamo glavnu zgradu Splitsko - dalmatinske županije, surađujemo sa ''Hrvatskim cestama'', ragbi klubom ''Nada'', atletskim klubom ''ASK', te Sveučilištem u Splitu.
Ljeti također štitimo i niz objekata na najatraktivnijoj hrvatskoj turističkoj destinaciji - otoku Hvaru, te uspješno surađujemo i sa najvećom hotelskom kućom ''Sunčani Hvar''. Naše usluge možete prepoznati i na tvrđavi ''George'' poznatom kao ''Fortica'' na otoku Visu.
Naš najveći uspjeh je pružanje usluga zaštite i osiguranje za vrijeme trajanja festivala elektronske glazbe ''Ultra Music Fest'' koji se održava već nekoliko godina zaredom, utakmica nogometnog kluba ''Hajduk'', te utakmica vaterpolo kluba ''Mornar'' i ''Jadran''.

Zahvaljujući svojim vrhunskim poslovnim rezultatima, u samom početku djelovanja, Poslovna.hr nas je uvrstila među 18% najuspješnijih hrvatskih tvrtki, te smo prema kriteriju novostvorene vrijednosti ušli u Zlatnu knjigu hrvatskih poduzetnika.